luni, 5 decembrie 2011

1...2...3...zile de Bucharest Fashion Week

       Rasfatata calendarului, luna decembrie, incepe intr-un mod fastuos la capitolul fashion.  Asta pentru ca designerii din Romania au creat un motiv in plus de sarbatoare acolo unde nu credeam ca mai e loc de vreunul. Bucharest Fashion Week este cel care nu s-a temut de excese si care timp de trei zile, primele trei ale acestei luni, a pus in umbra toate evenimente de gen si nu numai. Iata de ce au avut parte privilegiatii care au ocupat un loc pe mana de scaune de la World Trade Plaza din Bucuresti, locatia unde s-a consumat parada de talent a unor nume consacrate. 
       Prima zi dedicata modei a debutat cu o colectie haute-couture semnata Catalin Botezatu. Inspirata de vestimentatia Rusiei Tariste, Tarina lui Botezatu a fost prezentata in premiera la Bucharest Fashion Week. Bogata in blanuri, brocarturi si detalii metalice aplicate fara economie piesele din prezentate au ingreunat la propriu defilarea modelelor. In speranta ca imaginile sunt mai convingatoare, iata si filmarea. 



       Urmasii lui Botezatu, atat in cadrul show-ului cat si in viitor, au fost o serie de designeri aflati la inceput de cariera. Propunerile lor cuprind de la influente etno in colectia Cristianei Purdescu, la tafta in culori reci in creatiile Adrianei Agostini si pana la tinute elegante accesorizate cu tinte semnate Wanda’s Dream. La crème de la crème a fost singura colectie dedicata exclusiv barbatilor, in toate cele trei zile de BFW. Modelele imbracate de Ego  Men Fashion au prezentat atat tinute casual, de zi, dar si costume pretioase, cu gulere ticsite in swarovski. Vedetele colectiei au fost papioanele din portelan si sacoul fara o maneca.


       Cu incalzirea facuta in prima zi, pasionatii de moda au avut asteptari mult mai mari de la numele internationale promise pentru ziua secunda din Bucharest Fashion Week. Sari-urile indiene semnate Sushma Patel au adus atmosfera orientala in sala Wold Trade Center. Nino Lettieri a prezentat o colectie in negru si roz, cu volume si transparente ispititoare. Insa, cea mai valoroasa creatie din intregul eveniment, este o rochie de mireasa  semnata de Walid Attalah. Despre colectia designerului libanez, se spune chiar ca a fost pazita 24h din 24h de catre bodyguarzi, intrucat valoarea rochiilor se ridica la cateva milioane de euro.




       A treia si ultima seara de moda a fost una a constrastelor. Asta pentru ca de la vampirii din colectia de lenjerie intima a lui Catalin Botezatu s-a trecut nemilos la rochiile de mireasa semnate de casa de moda Ersa Atelier. Cel care a spintecat atmosfera delicata creata de colectiile bridal a fost George Hojbota, premiat cu titlul de cel mai bun designer de avangarda. Si daca “spintecat” vi se pare un cuvant prea dur pentru o trecere de la voaluri albe la piele neagra, poate imaginea creata de un manechin pe platforme de 0,5 m si alti sase mascati vi se pare mai docilia. Restul detaliilor vi le da insusi George Hojbota.



        Pe parcusul intregului eveniment modelele au trecut o adevarata proba de echilibristica, intrucat multe tinute prezentate au fost accesorizate in materie de incaltaminte cu creatii Mihai Albu. In cadrul ultimei seri de BFW, arhitectul de pantofi a primit si un premiu de excelenta pentru creatiile sale, Albu fiind singurul designer roman care figureaza in paginile de recomandari ale  revistei Vogue Italia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu