vineri, 13 ianuarie 2012

Caritatea nu a fost niciodata mai originala!


       Ti-ai fi inchipuit vreodata cum arata vestitul armadillo shoe, al regretatului Alexander McQueen, in varianta gigantica si construit exclusiv din conserve?! S-a intamplat la Canstruction, o competitie adresata deopotriva artistilor din domeniul designului si cel al constructiilor, care pe langa originalitate se mai lauda si cu un scop nobil: acela de a hrani milioane de nevoiasi din lume doar din materia prima pusa la dispozitia celor inscrisi in concurs, si anume conservele.
       Canstruction dateaza inca din 1992 cand new-yorkezii au avut ocazia pentru prima data sa admire expozitia de constructii imense ce faceau concurenta rafturilor din supermarket. Dupa ce publicul devorator de inedit admira operele de arta, acestea se transformau din nou in ce au fost odata, si anume un camion de conserve, si plecau spre bancile de alimente din intreaga lume. De hrana tinuta in recipientele rezistente se bucurau toate persoanele inscrise in programele sociale aprovizionate de bancile respective. Impactul asupra publicului a fost cu mult peste cel asteptat , iar in prezent competitia si-a atras numerosi simpatizanti si s-a raspandit in peste 190 de orase. Recordul in materie de donatii in urma competitiilor a ajuns la 2,5 milioane de lire, ce echivaleaza cu aproximativ 1,900 000 de portii servite de adaposturile de caritate din intreaga lume.
       Si pentru ca actele de caritate pot fi la moda atat la propriu cat si la figurat, clonele din conserve ale pantofilor lui McQueen au fost expuse la competitia din noiembrie 2011 de la New York si au hranit nevoiasii din City Harvest. Daca si tu te duci cu gandul la Lady Gaga ori de cate ori vezi aceste incaltari, iti zic ca NU, outfit-ul din carne purtat de cantareata nu era din conserva!:)



       Iata si alte creatii expuse la Canstruction in ultimii ani, care cu siguranta sunt pe gustul oricarei devoratoare de mancare neperisabila si de iSSue. 



Foto: canstruction.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu